Ange bildbeskrivning här

Inte bara för ett utvecklande och globalt jobb – när hjärtat får välja är Höga Kusten mitt val

Under pandemin öppnades nya dörrar för familjen Kärrlander. Jessica och Petter fick möjlighet att jobba på distans och flyttade från Askersund till Kramfors med sina två barn Theo och Tricia. Petter driver eget och Jessica fick ett nytt och spännande jobb som säkerhetschef på Mondi Dynäs, där hon även är med i ledningsgruppen.

– Jag gillar att få utveckla och jobba med säkerhetskulturen i företaget. Alla ska känna att det är personligt, viktigt och relevant med säkerhetsfrågor.
Här får jag bidra till förändring och förbättring och även utveckla mig själv, säger Jessica Kärrlander.

Mondi är en global koncern, vilket gör jobbet lokalt och internationellt på samma gång. Att resa går relativt smidigt tack vare Kramfors egen flygplats.

– Det känns som ett företag med ljus framtid, säger Jessica. Det satsas mycket, inte bara på företaget utan även på personalen.

 

Medarbetare uppmuntras att röra sig inom koncernen och ta vara på möjligheter till breddning och kompetensutveckling. Något Jessica redan har testat på med resor till enheter i Österrike och Tjeckien.

Nu bor familjen i Petters barndomshem i byn Kyrkdal, två mil utanför Kramfors. En mindre ort med en liten hockeyrink, bilträffar, badplats och danser på den mysiga logen på Ärstaparken. Från jobbet till hemmet tar det Jessica tjugo minuter, dörr till dörr.

– Vi är engagerade i Kyrkdals IK, så vi är med och anordnar aktiviteter i byn. Det är ett bra sätt att komma in i gemenskapen.

 

Det herrgårdsliknande huset är på hela 400 kvadratmeter och där har familjen ett generationsboende tillsammans med Jessicas svärföräldrar.

– Vi har var sitt plan på tvåhundra kvadrat. Barnen trivs jättebra och tycker det är mysigt att ha sin farmor och farfar så nära. När vi inte kan köra dem till aktiviteter kan farmor och farfar ställa upp. De hjälper oss också med vår dvärgpinscher Simba. På samma sätt finns vi där när de behöver oss. Jag vet att det är en stor trygghet för dem.

 

Höga Kusten erbjuder riktiga vintrar. Det är något som familjen Kärrlander tar vara på med skoterkörning och skidåkning utför och på längden.

– Det är en vacker miljö vi har runt omkring oss, som ger massor av möjligheter. Till fantastiska längdspår och fina slalombackar tar det 15 till 20 minuter. Helt suveränt! Vi har helt enkelt landat i en fin vardag, med mycket uteaktiveter och friluftsliv, avslutar Jessica.

Läs om fler familjer som valt med hjärtat - Höga Kusten